Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هزاران سال است که انسان‌ها با یکدیگر تجارت می‌کنند. همه‌چیز از مبادله شروع شد؛ بعد مفهوم سکه به میون اومد و اولین سکه‌ها رو هم پادشاهی باستانی لیدیه، حدود قرن هفتم قبل از میلاد ضرب کرد. خیلی بعد از اون هم پول کاغذی مطرح شد.

بعدها هم که نوبت به بانک‌داری الکترونیکی و اینترنتی رسید و پای مفاهیمی مثل کارت به کارت و انتقال وجه کارت به کارت و انتقال وجه از کارت به شماره حساب و این‌ها به میون اومد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها هم که رمزارزها و پول‌های دیجیتالی به بحث اصلی محافل تبدیل شده‌ اند.

خلاصه طی صدها سال گذشته، هزاران واحد پولی مختلف در سرتاسر جهان وجود داشته که با ظهور و سقوط کشورها و دولت‌ها، توسعه پیدا کرده‌ن، قدرتشون کم و زیاد شده و در نهایت هم از بین رفته‌ اند.

در حال حاضر، سازمان ملل متحد ۱۸۰ واحد پولی جهان رو به رسمیت می‌شناسه که خیلی‌هاشون در هزاره جدید به وجود اومده‌‌اند. اما آیا می‌دونیدقدیمی‌ترین ارزهای جهان که هنوز هم استفاده می‌شن، کدام‌ها هستن؟

۱.پوند انگلیس

آیا می‌دونستید پوند انگلیس (GBP) قدیمی‌ترین پول جهانِ که هنوز هم رواج داره؟ این ارز قدیمی ۱۲۰۰ سال سن داره و به دوره ساکسون‌ها برمی‌گرده! به‌عقیده کارشناس‌ها، حالا که انگلستان از اتحادیه اروپا خارج شده، پوند این کشور می‌تونه هزار سال دیگه هم عمر کنه!

این روزها هر پوند به صد پنی تقسیم می‌شه، اما تا سال ۱۹۷۰ میلادی، پوند تقسیمات پیچیده‌ای داشت و همه‌چیز به این سادگی‌ها نبود! برای نمونه، هر پوند برابر با ۲۰ شیلینگ بود و هر ۲ شیلینگ، واحد دیگه‌ای به‌نام فلورین رو تشکیل می‌داد، بنابراین هر ۱۰ فلورین یک پوند بود و الی آخر! اما بین سال‌های ۱۹۶۷ تا ۱۹۷۰، این تقسیمات پیچیده از پوند حذف شدن و هر پوند به صد پنی تقسیم شد.

۲. روبل روسیه

روبل روسیه (RUB) از قرن سیزدهم میلادی واحد پول این کشور شد. در اون سال‌ها، بخش‌های مختلف این کشور پهناور، با جمع‌کردن ارزهای مختلف، روبل رو درست کردن. البته این پول تا دوره سلطنت پتر کبیر رسمی نشد.

اوایل قرن ۱۸ میلادی بود که روبل به واحد رسمی پول روسیه تبدیل شد. خلاصه اینکه اگه سن روبل رو از زمان اصلاحات اقتصادی روسیه در نظر بگیریم، به ۳۰۰ سال می‌رسه. البته روبل در این سیصد سال تحولات زیادی رو از سر گذرونده؛ حتی طی دوره کوتاهی، روسیه در نقشه جهانی ظاهر نشد و روبلی هم در کار نبود!

بعد از انقلاب ۱۹۱۷، روسیه بخشی از اتحاد جماهیر شوروی شد. طی دوره حکومت شوروی، همه از پولی به‌نام روبل شوروی استفاده می کردن. این وضعیت تا فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ ادامه داشت. در سال ۱۹۹۳، دولت روسیه نسخه جدیدی از روبل ایجاد کرد و به داستان روبل شوروی پایان داد.

۳. دلار ایالات متحده

سن دلار ایالات متحده (USD)، بیش از ۲۴۳ سال برآورد می‌شه و در واقع قدیمی‌تر از خود این کشورست! اما ماجرا چیست؟ نهادی به‌نام کنگره قاره‌ای (Continental Congress)، در تاریخ ۲۵ ژوئن ۱۷۷۶ (۵ تیر ۱۱۵۵ خورشیدی)، اولین اسکناس‌های ۲دلاری رو قانونی کرد و ۹ روز بعد از اون هم اعلامیه استقلال آمریکا امضا شد!

جالب بدونید بنابر اعلام دولت آمریکا، هر دلاری که بعد از سال ۱۸۶۱ چاپ شده، ارزش و قیمت قانونی داره؛ یعنی اگه پول چاپ‌شده‌ای متعلق به سال‌های بعد از سال 1861 میلادی دارید، می‌تونید با خیال راحت از فروشگاه‌های این کشور خرید کنید!

۴. ین ژاپن

دولت میجی (Meiji) ین ژاپن (JPY) رو در سال ۱۸۷۱ عرضه کرد. بنابراین عمر این ارز تقریبا ۱۵۰ سال به شمار می‌ره. میجی‌ها با امید به تثبیت اقتصاد ژاپن، سیستم ین رو طراحی کردن و مدتی هم موفق بودن، ولی با شروع جنگ جهانی دوم، ارزش ین کاهش زیادی رو تجربه کرد.

بر اساس آمارهای موجود، ین در اون سال‌ها و در بدترین روزهای خودش، معادل ۳۰ سنت آمریکا بوده. اما بعد از پایان جنگ‌های جهانی، اقتصاددان‌های این کشور، ارزش ین رو با دلار ارتباط دادن تا به توسعه کشورشون کمک کنه. البته بهبود اوضاع مدت‌ها طول کشید، اما تلاش‌ها بالاخره نتیجه داد.

هزاران سالِ که همه سکه‌های ضرب‌شده در کشورهای مختلف گرد هستن، اما جالب بدونید سکه‌های ۵ و ۵۰ ینی ژاپنی یک سوراخ گرد در وسطشون دارن که به ژاپنی‌ها کمک می‌کنه بدون نگاه کردن به سکه‌های داخل جیبشون، و فقط با لمس، اون‌ها رو تشخیص بدن!

منبع:طلا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اسکناس پول ملی سال ها سکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۶۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آئین سنتی پنجاه بدر- قزوین

پنجاه بدر آئین سنتی و قدیمی مخصوص مردم شهر قزوین است که به پاس بارش های بهاری، پنجاهمین روز سال یا فصل بهار را در باغ های مصلای قدیمی شهر، واقع در جنوب شهر قزوین سپری می کنند. خوردن غذاهایی از جمله آش رشته و دُیماج ، خوردن هندوانه، آجیل و میوه بخشی از رسوم پنجاه بدر در قزوین است.چنانچه از اولین رو بهار تا پنجاهمین روز آن بارش باران فراوان باشد ، مردم در آیین پنجاه بدر نماز شکر به جا می آورند و چنانچه بارش باران کم باشد از خدواند طلب بارش باران می کنند. به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3082575 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • آئین سنتی پنجاه بدر- قزوین
  • بدترین خرید فرگوسن در یونایتد چه کسی بود؟
  • سر آلکس فرگوسن بدترین خریدش در منچستریونایتد را فاش کرد
  • صادرات ۲۰۰ میلیون پوند کالا و خدمات ایران به انگلیس در ۲۰۲۳
  • دردسر بزرگ چلسی حتی در صورت رسیدن به رقابت‌های اروپایی
  • کارت‌های بانکی قدیمی خود را با کارت جدید جایگزین کنید
  • (تصاویر) قلعه‌ای در ایران قدیمی‌ترین بانک جهان است
  • رونمایی از کتاب ۱۰ جلدی آلبوم اسناد در یزد
  • تصویری قدیمی از بوسه بر پیشانی احمدی‌نژاد روی باند فرودگاه
  • برچسب قیمتی چلسی روی روملو لوکاکو